Icke- kirurgiska behandlingar

Icke- kirurgiska tekniker anvÀndna för att ta bort eller minska storleken pÄ hemorrojderna Àr frÀmst 2 stycken. Man anvÀnder den ena eller den andra beroende pÄ vilken typ av hemorrojd man ska behandla och vilka symptom den ger. Vi visar dig det nedan:

Laser

Ligadur genom elastiska band: Det Àr en form av behandling av interna hemorrojder vars vanligaste symptom Àr blödning. Tekniken innebÀr att placera en eller tvÄ smÄ gummiband runt basen av hemorrojderna inne i Àndtarmen för att Ästadkomma nekros och att de lossnar, detta orsakar ett avbrott i blodflödet och efter nÄgra dagar faller gummibandet och hemorrojderna av sig sjÀlva och lÀmnar ett litet sÄr som vanligtvis lÀker utan komplikationer. Denna behandling behöver inte ske klinik med bedövning och Àr effektivt vid behandling av interna hemorrojder av grad 1 eller 2. Det kan orsaka obehag under de första dagarna.

Scleroterapi (genom injektion): Detta Àr vanligtvis den första behandlingen nÀr det uppstÄr blödning eller prolaps. Scleroterapi utvecklades pÄ 20-talet och innebÀr att spruta in en skleroserande kemisk lösning (vanligtvis fenol) med hjÀlp av en micro-nÄl (som normalt orsakar lindrig smÀrta) inuti hemorrojden vilket leder till att denna torkar och gradvis minskar i storlek. De första resultaten Àr tillfredsstÀllande med hÀnsyn till kontroll av blödningar, men ska inte överbetonas eftersom symptomen kan komma tillbaka, dÀrför Àr det oftast nödvÀndigt att upprepa scleroterapin. En typisk behandling kan pÄgÄ frÄn 15 till 20 minuter och bestÄr av flera injektioner. Denna metod kan eliminera behovet av ett invasivt kirurgiskt ingrepp.

ï»ż
Vinn 50SEK som vÀlkomstpresent! Skriv upp dig och njut NU av 50SEK rabattoch mÄnga andra erbjudanden