Laser

Under de senaste femton Ären har spridningen av laser inom medicin gÄtt framÄt. Men det Àr fortfarande en kontroversiell metod nÀr det gÀller lönsamheten, eftersom den ursprungliga investeringen Àr mycket dyr och krÀver professionella kvalifikationer, generellt ger kirurgisk laser en större precision och renlighet eftersom det möjliggör för kirurgen att göra mycket ytliga snitt -upp till 50 gÄnger grundare vilket minimaliserar skadan pÄ omgivande vÀvnader, vilket ger en mindre kirurgi med mindre blödningar och bÀttre ÄterhÀmtning och i allmÀnhet mindre smÀrtsam.

Det finns flera typer av laser:

Hay diferentes tipos de lĂĄser

CO 2 laser (av senaste typ) transmitteras av speglar och kan inte gÄ igenom vÀtskor. Den lÀser av ytan och skÀr pÄ ett mycket precist och rent sÀtt, men den har lÄg kapacitet nÀr det gÀller koagulering.

Neodym/YAG laser koagulerar mycket bra men den skÀr inte lika bra. Den gÄr djupt in i huden och kan brÀnna den. Den gÄr igenom vÀtska och transmitteras genom fiber optik.

Aragon laser anvÀnds ungefÀr som Neodym /YAG men den gÄr in i mycket fina organiska strukturer, vilket gör att den skadar vÀvnaden mindre pÄ det tillÀmpade omrÄdet.

Sist Àr fÀrgÀmneslaser, som fungerar med impulser genom ett fÀrgÀmne som markerar genom en röd fÀrg. Man anvÀnder det speciellt för blodkÀrlstumörer, början till tumörer och flÀckar pÄ huden.

Kirurgi genom laser koagulering brukar man anvÀnda för alla de hemorrojder som inte syns, alltsÄ, de interna, och för att hÄlla tillbaka blodflödet genom att brÀnna venerna som transporterar blodet genom en speciell apparat.

Det kontroversiella med laser

Hur som helst, fördelarna med laser gÄr emot de som kan ges genom andra tekniker, de verkar inte vara, för tillfÀllet, sÄ definierade gÀllande proktologi; vissa specialister ifrÄgasÀtter dess tillÀmplighet och talar om dess icke tillförlitliga marknadsföring. Om du vill ha mer information om detta klicka pÄ: denna lÀnk

Recomendado
ï»ż
Vinn 50SEK som vÀlkomstpresent! Skriv upp dig och njut NU av 50SEK rabattoch mÄnga andra erbjudanden