Symptom och diagnostik

 

Symptom

De vanligaste symptomen Àr uppkomsten av blod frÄn anus, antingen i form av droppar i toaletten eller pÄ toalettpappret, men Àven om blödningarna vanligtvis Àr smÄ, sÄ leder det till obehag vid avföringsprocessen. Mest karakteristiskt Àr mycket ömhet frÄn hemorrojderna i anus, Àven om de kan minskas manuellt av patienten.

Nedtill numrerar vi de vanligaste symptomen frĂ„n hemorrojder. Även om varje individ kan uppleva dem pĂ„ olika sĂ€tt, finns det nĂ„gra symptom som Ă€r vĂ€ldigt karaktĂ€ristiska och alltid nĂ€rvarande:

 

Diagnostik

Episoderna dÄ problem med hemorrojder uppstÄr kommer och försvinner vanligtvis ganska snabbt, men om problemet kvarstÄr eller förvÀrras eller om karaktÀristiska symtom sÄsom blod i avföringen uppstÄr bör man kontakta en lÀkare. Analysen bör utföras för att kontrollera förekomsten av anemi. Eftersom blödning Àr det vanligaste symtomet pÄ inre hemorrojder och förekommer Àven i olika tumörer i tjock- och Àndtarm rekommenderas det att man gör en rektal- undersökning för att utesluta andra orsaker till blödning, sÄsom cancer. Det Àr en undersökning av Àndtarmen och sista delen av tjocktarmen (Àven kallad colon sigmoideum), genom ett instrument (sigmoidoskopi) för att möjliggöra visualisering av slemhinnan i dessa organ.

ï»ż
Vinn 50SEK som vÀlkomstpresent! Skriv upp dig och njut NU av 50SEK rabattoch mÄnga andra erbjudanden